Hvis du følger med på bloggen, har du nok godt kunne fornemme, at jeg er svært glad for pastaretter. Jeg kan spise det dag og nat og allerbedst er det, hvis det er i kombination med en lækker cremet (fløde) sovs, der kan smyge sig om de lækre kulhydrater.
Du finder allerede to lækre hits her på bloggen – chicken alfredo og carbonara, men i dag får du en anden Alfredo-udgave. Nemlig én med rejer og citron.
Du skal bruge (4 personer):
– 500 g. fettuccine (eller anden pasta).
– 2 spsk. smør.
– 3 fed hvidløg, presset.
– 250 ml. piskefløde.
– 250 ml. sødmælk.
– 100 g. friskrevet parmesan.
– 2 store æggeblommer, pisket let med en gaffel.
– 2 citroner, både skal og saft.
– salt og friskkværnet peber.
– 400 g. rejer.
– 2 fed hvidløg, hakket.
– 1 spsk. smør.
– 2 spsk. hakket persille
-evt. en håndfuld parmesan.
Sådan gør du:
I en stor gryde med kogende letsaltet vand, koges pastaen.
Bland smør, presset hvidløg, piskefløde og mælk i en gryde over medium varme. Lad det komme op og simre.
Fjern gryden fra varmen og rør parmesan, æggeblomme, citronsaft – og skal i. Sørg for at piske hele tiden, så æggene ikke bliver til scramblet æg.
Hvis blandingen er for tyk, tilsættes mere mælk.
På en pande tilsættes smør og hakkede hvidløg. Kom rejerne på panden og steg dem til de er lyserøde.
Rør pastaen forsigtigt i sovsen, sammen med rejerne og smag til med salt og peber.
Serveres straks, drysset med parmesan og persille.