Jeg ved ikke, hvad det er, med de her sprøde søde majskolber. Det er noget af den bedste sommerspise, jeg ved og jeg vil langt hellere hapse sådan et par gule fiduser her på grillen , end jeg vil have pølser og brændt hvidløgsbrød.
Du kan lave forskellige tapenader eller kryddersmør til, men jeg fortrækker den med plain koldt smør og salt. Yum. Brug endelig en lækker flagesalt. Det er jo ikke en egentlig opskrift, for det er kun en kogning eller en tur på grillen , der skal til her ( du kan også spise dem rå – skær med en skarp kniv majsene fri fra kolben). Men for en god ordens skyld, får du her fremgangsmåden for kogte og grillede majskolber.
Du skal bruge
1-2 majskolber
Vand
Iskoldt smør og salt til servering
Sådan gør du
Bring en stor gryde med vand i kog. Fjern i mens blade og hår fra majskolberne. Del dem eventuelt i to. Kog dem møre i cirka 8-10 minutter.
Vil du grille majskolberne, skal du beholde bladene på og lade dem trække i koldt vand i en halv times tid. Smid dem på grillen med blade på i cirka 15-20 minutter. Fjern herefter blade og hår og server med iskoldt smør og saltflager.