Tærte er både nemt at lave og smager skønt. Jeg er vild med, at fyldet kan varieres lige efter humør og smag. Dog vender jeg altid tilbage til kombinationen af spinat og feta, da det smager virkelig lækkert sammen. Både som frokostret eller som hovedret, serveret med en simpel grøn salat eller måske et lækkert stykke sprødtstegt kylling.
Jeg har brugt en tærteform på 25 cm, så hold øje med ovntid og mængder, hvis din form er større/mindre ☺
Du skal bruge (6-8 pers.)
Dej:
75 g. hvedemel.
75 g. grahamsmel.
75 g. smør.
3/4 tsk. salt.
2-3 spsk. vand.
Fyld:
Ca. 300 g. spinat.
100 g. feta.
1-2 tsk. grøntsagsfond.
1 tsk. fintrevet citronskal.
Æggemasse:
3 æg.
1 dl. creme fraiche.
1 stor håndfuld frisk timian.
En knivspids revet muskatnød.
Salt og friskkværnet peber.
Dej:
Hvede -og grahamsmel og salt blandes i en skål. Smørret smuldres herefter i melblandingen, vandet tilsættes og dejen samles hurtigt til en kugle med hænderne. Læg dejen, pakket i husholdningsfilm eller lign., på køl i en halv til en hel time.
Mens dejen hviler, kan fyldet laves, så det er klar: skyl spinaten godt og steg den på panden til den falder sammen. Tilsæt lidt grøntsagsfond og citronskal og lad væsken simre helt af panden.
Pisk æggemassen godt sammen.
Smør tærteformen godt. Når dejen er klar, rulles den ud og tærteformen beklædes med dejen. Prik dejen med en gaffel og blindbag den i 10-15 minutter ved 200 grader C.
Fyld så tærten med spinat, smuldret feta og hæld herefter æggemassen over. Bag den færdig i ovnen i cirka 25-30 minutter eller til massen er stivnet og tærten er let gylden på toppen.
Pynt tærten med frisk timian og servér med en grøn salat.
2 kommentarer