Hjemmelavet Bearnaise

2016-09-18-15-04-20

En af de lækreste saucer der findes, er en hjemmepisket bearnaisesauce. I hvert fald i min optik. Men jeg er også typen, der kan spise bearnaisesauce med en ske. Bearnaisesauce er en ægte sauce, hvor smør og æggeblommer legerer ved hjælp af syre – ligesom du måske kender det fra mayonnaise. Men det er ikke spor svært at lære og har du først teknikken og kan fremtrylle din egen bearnaise, går du aldrig tilbage til pulversauce. Du skal blot være tålmodig og passe godt på med varmen, så bearnaisen ikke skiller. Kan du lave din egen bearnaise, ja så kan du jo også allerede lave din egen hollandaise, så det er bare om at komme i gang. Løbeturen kan vente 😉

Du kan jo servere til, hvad du lyster, men da bearnaise er en relativt dyr sauce, hvis ikke du har alle ingredienserne på lager, så jeg synes sagtens en hakkedreng serveret til, kan gå an🍴

Du skal bruge

250 g. smør

4 æggeblommer

8 spsk. hvidvinseddike ( du kan erstatte dette med hvidvin eller en blanding af vand og citron )

8 spsk. eddike

1 skalotteløg

Et bundt frisk estragon

Sådan gør du

Start med at lave din essens. Det gøres ved at koge eddike og hvidvin/vand ind sammen med et fintsnittet løg og dine estragonstokke. Det skal koges ind til det halve. Si blade og løg fra din essens.

Hak dine estragonblade fint og gem dem til du har lavet din sauce.

Klar dit smør, ved at smelte det ved lav varme og kassér bundfaldet. Pisk herefter dine æggeblommer sammen med din essens over lav varme (eller over vandbad) til det er tykt og skummende. Vær tålmodig – det tager lidt tid. Pisk herefter, stadig over lav varme, forsigtigt dit smør skefuld efter skefuld ind i dine æggeblommer, til det har en cremet og lækker blød konsistens. Du kan også fylde dit smør i en lille kande, så du kan hælde det i en tynd stråle, mens du pisker.

Smag til med salt og hvid peber og tilsæt dine hakkede estragonblade og servér straks.

You may also like

1 kommentar

  1. Pingback: Estragon-dip 🌿

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.