Jeg er vild med pitabrød. Det er hyggeligt at sidde længe ved bordet og “bygge” maden. Og så kan fyld og dressing jo varieres i det uendelige. Fyld f.eks. dit pitabrød med grønt, en god bøf og denne lækre estragon- dip.
Når du selv bager dine pitabrød, så undgår du, at de smuldrer og sikrer dig at der rent faktisk er “et hul” at putte fyldet i. Modsat mange af dem, der købes i supermarkederne. Nogle gange synes jeg, de går i stykker, bare man kigger på dem. Pitabrød er smadder nemme at lave. Husk blot at de skal bages på en varm bageplade. Ellers hæver de nemlig ikke op.
Du skal bruge (6 stk.)
25 g. gær
6 dl. lunkent vand
1 spsk. olie
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
450 g. hvedemel (jeg har brugt tipo “00”)
Sådan gør du
Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt olie, sukker, salt og til sidst melet. Hold eventuelt lidt af det tilbage. Ælt dejen godt i gennem til den er glat og smidig og stil den tildækket til hævning i cirka en time.
Del din dej i 6 stykker og rul dem ud til 6 pitabrød. Lad dem hvile lidt på bordet, mens ovnen bliver varm. Tænd din ovn på 225 grader med din bageplade (beklædt med bagepapir). Når ovnen er varm, tager du pladen ud og lægger 3 pitabrød på pladen og bager dem i cirka 12 -15 minutter. Hold øje med dem og gentag processen med de sidste tre, når de første er bagt. Husk at stille bagepladen ind i ovnen igen, så den også er supervarm til de sidste brød.
2 kommentarer