Man kan efterhånden købe mange forskellige færdige udgaver af den velkendte sur/sød-sauce, som vi kender fra de mange asiatiske take-aways. Men har du et godt basislager, kan du nemt bikse din egen hjemmelavede sur/sød-sauce sammen og lave din egen chinabox. Jeg har serveret retten med vilde ris, hvilket nok ikke er helt autentisk, men det smager godt. Du kan også lave stegte ris eller nudler til.
Du skal bruge (2-3 pers.)
– 250 g. kylling.
– 400 g. forskellige grøntsager (jeg har brugt peberfrugt, gulerødder og løg).
– 2,5 dl. ananassaft + en god håndfuld ananas.
– 0,5 dl. vand.
– 1,5 spsk. hvidvinseddike.
– 2,5 spsk. sukker.
– 1,5 spsk. god ketchup.
– 3 tsk. soya.
– 2 tsk. worchestershire sauce.
– 1 spsk. maizenamel.
– ketchup, soya og chilipaste til at marinere kyllingen i.
Sådan gør du:
Start med at lave din marinade. Skær kyllingen i mundrette bidder, læg dem i marinaden og stil på køl, mens du gør dine grøntsager klar. Jeg skærer mine i lange strimler i samme tykkelse, så tilberedningstiden er nogenlunde ens på alle grøntsagerne.
Pisk eller ryst alle ingredienserne til din sur/sød sauce sammen.
Steg din kylling på en pande eller i en wok og tilsæt herefter grøntsagerne og ananas og steg dem med. Hæld din sur/sød sauce over grøntsager og kylling og giv det et opkog, så det tykner lidt. Spæd evt. til med lidt vand, alt efter ønsket konsistens. Du kan også sagtens lave saucen ved siden af. Hæld det blot i en gryde og giv det ligeledes et opkog og/-eller spæd til med vand.
Servér med ris eller stegte nudler og evt. en grøn salat.