Jeg er vild med laks. Koldrøget, varmrrøget, rimmet eller fersk. Bring it! Lakserilette er ingen undtagelse. Det er dælme lækkert og riletten er en nem måde at få fisk på til frokost. Lakserilette egner sig f.eks. godt som topping på et stykke ristet brød eller ovenpå din frokostsalat. Eller brug lakseriletten i en lækker sandwich eller bagel.
Jeg har også lavet en udgave, der egner sig godt til aftensmad. Den er lidt mindre fast i konsistensen og er derfor toplækker sammen med frisk tagliatelle eller lignende. Find den her og læs også lidt mere om forskellen på varm- og koldrøget laks.
Du skal bruge (4. pers., frokost):
– 200 g. varmrøget peberlaks (uden peber fungerer fint).
– 2 tsk. tørret dild (frisk er at foretrække, men det er ikke altid, man lige har det på lager).
– 2 tsk. god mayonnaise.
– 1 øko citron (skal).
– 4 tsk. creme fraiche.
– en lille håndfuld agurkesalat (cornichoner eller lignende kan også fint bruges).
– 1/2 løg.
– salt/peber.
– Evt. hårdkogte æg, ristet brød og persille til servering.
Sådan gør du:
Riv løget fint og hak ligeledes de syltede agurker fint. Del laksen med en gaffel og vend den sammen med revet citronskal, mayo, creme fraiche, dild, løg og agurker. Smag til med salt og peber og lad gerne lakseriletten trække en halv times tid i køleskabet, før servering.
1 kommentar