Sprødt og salt i en sød dessert, måske som topping på en dejlig salat eller blot som en lækker snack? De salte mandler kan bruges til mange ting og er nemme at bikse sammen. De forsvinder hurtigt, for de er virkelig lækre, så du kan lige så godt lave en stor portion. De kan holde sig længe i en lufttæt pose eller bøtte.
Du skal bruge
380 g. mandler
2,5 spsk. flagesalt
2,5 dl. koldt vand
Sådan gør du
Forvarm din ovn til 180 grader C.
Vand og salt hældes på en stor pande. Når det begynder at simre hældes mandlerne på panden. Lad det simre videre med mandlerne. Rør i det nogle gange undervejs, til vandet er fordampet (panden bliver hvid af saltet til sidst). Hæld mandlerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og sæt dem i ovnen. Bag dem i ovnen i cirka 30-35 minutter. Vend dem et par gange eller tre undervejs, så de tørrer jævnt.
3 kommentarer